Laatste Nieuws :

Meest recente 5 inzendingen

2020-11-16

Politie vriend van het Volk? Nee, het is onze vijand! Deel 2

In Deel 1 gaf ik al aan dat er gelukkig wel politieagenten zijn die hun ogen open hebben, en niet als een robot doen wat autoritaire burgemeesters en in dit geval een wolf in schaapskleren ze opdraagt.

Het was 29.11.2015 kort na de aanslagen in Parijs “Bataclan” , dat we een demonstratie in Rotterdam hadden aangemeld . Natuurlijk kregen we ook daar niet de mars en locatie die we graag wilden, maar moesten onder de Erasmusbrug gaan staan. Screenshot_20201116_121656.jpgBurgemeester Aboutaleb die op de dag van de demonstratie zo kort na de aanslagen een werkbezoek bracht aan Saoedi-Arabië , had opdracht gegeven dat als Pegida op het stationsplein zou verzamelen deze werd schoongeveegd. Wij waren zaterdag de dag voor de demonstratie met een aantal vrienden net in Rotterdam aangekomen en zaten bakje koffie te drinken, toen een politieagente mij belde en vroeg of we niet een “deal” konden maken voor de volgende dag. Zo konden we de volgende dag dus toch op het stationsplein verzamelen zonder te worden weggeveegd, van waar we lekker droog ( het water kwam met bakken naar beneden) in bussen naar de Erasmusbrug werden gebracht. Echter gewaarschuwd wat er met “Politieagenten verkleed als Hooligans in Utrecht was gebeurt” vroegen we voor het instappen even aan iedereen de aandacht, wezen we meerdere personen aan met de woorden “dat zijn politieagenten in burger, jullie komen de bus niet in”. Het groepje wist niet waar ze moesten kijken, en droop af. We hadden geruime tijd voor aanvang 2 mensen van ons naar het station gestuurd, om dit soort figuren later te kunnen ontmaskeren. We weten dat dit soort teams ook vaak goed werk doet, maar na ervaring in Utrecht begrijpt iedereen wel dat er bij ons weinig vertrouwen bestond.

Het met Bussen naar een afgelegen plek worden gebracht, zorgt er keer op keer voor dat medestanders je demonstratie niet kunnen bezoeken, of rechtsom draaien als ze de enorme politiemacht zien.Het valt ook niet goed te praten met “het is voor jullie eigen veiligheid” want het is steeds hetzelfde linkse tuig wat mensen aanvalt , een gebiedsverbod ( in de buurt komen van demonstraties ) na gebruik van geweld zou een oplossing zijn. Al jaren geleden gaf ik aan dat men de voetbalwet op demonstranten zou moeten toepassen, melden op het politiebureau in je woonplaats om aanwezigheid te verhinderen. Je spaart een hoop politie inzet (geld), en bied veel meer ruimte aan het grondrecht demonstreren. Want dat je na een demonstratie aanmelding een uitnodiging krijgt om naar het Stadhuis te komen, om alles even met elkaar doortenemen is nog tot hier aan toe, maar dat je dan zoals in Rotterdam met bijna 15 personen (2 van Pegida) aan een grote tafel zit, is gewoon abnormaal.

Want wat er op 19 december in Rotterdam gebeurde, maakt duidelijk dat het grondrecht demonstreren in Nederland regelmatig mensen ontnomen wordt. Er was NIET samen afgesproken dat alleen demonstranten die met bussen kwamen aanwezig mochten zijn zoals Media via Politie te horen kreeg, de bussen werden aangeboden om er veilig te kunnen komen, maar duidelijk herkenbare voorstanders van Pegida zouden ook lopend worden toegelaten. Bij deze demonstratie waar Filip Dewinter een toespraak hield, werd alternatieve media en tientallen demonstranten de locatie ontzegt….een schande voor een rechtsstaat die zegt dat iedereen het recht heeft te demonstreren! Maar wat verwachten we van een Openbaar Ministerie en Politie die elk woord bij onze demonstraties op de weegschaal legt, bij oproepen tot verstoren enz van Links Tuig al jarenlang de ogen sluit! Links tuig dat door Amnesty International telkens wordt verdedigd zodra ze een keer “niet goed behandeld” zijn door de Politie, zie bv keer op keer reacties na aanhoudingen/geweld bij KOZP demonstraties, een zogenaamde neutrale mensenrechtsorganisatie die echter de ogen sluit en zwijgt als mensen van Pegida worden aangevallen of onterecht aangehouden. 

pighat.jpgDat met die weegschaal en overreageren door Politie werd op 20.02.2016 overduidelijk als het om “rechts” gaat, ik werd toen in Ede voor het opzetten van een VARKENSMUTS opgepakt want zou discriminatie zijn. Het zou de eerste van vele onterechte aanhoudingen worden, een middel dat in Nederland aan de lopende band misbruikt wordt door Politie en het OM, er staan geen consequenties op, en het is een mooi middel om demonstraties en personen te kunnen framen. Met deze arrestatie zette Nederland zichzelf voor LUL, video ging over de hele wereld en die begrepen niet hoe dit in Nederland mogelijk was washingtonpost

Het was overigens de eerste en laatste keer dat ik een Hulpofficier tegenkwam, die dit politieke spelletje niet meespeelde en besloot mij onmiddelijk vrij te laten.

Overigens staat deze aanhouding nog wel in mijn politieregister onder PLO600_BVH_2016087341 - Discriminatie-EDE-20-feb-16 Verdachte!!

Op 8.03.2016 deelden wij op Wereldvrouwendag rozen en flyers uit in het centrum van Nijmegen, tot er ineens van meerdere kanten politie kwam aanrijden en er een zeer opgefokte politieagent uitstapte. De agent beledigde iemand uit het niets met “pispot” en gaf een “duw”, toen ik hem daarop wees draaide deze agent zich om en nam uit wraak een van onze mensen vast. We hebben een aanklacht ingediend, zonder dat dit consequenties heeft gehad……ondanks dat de agent tijdens gesprek in bijzijn van een leidinggevende op het bureau, toegaf dat het zo gebeurt was als we aangaven. Blijkbaar gaat er een soort “red alert” af op bureaus als de naam Pegida valt, want het was niet de laatste keer dat we met onnodig agressief gedrag van agenten te maken kregen, of agenten die elkaar een High five geven na een arrestatie. 

Arrestaties die aan onze kant zelden nodig waren wegens gewelddadige demonstraten, op een enkeling na waren alle arrestaties die aan de kant van Pegida vielen omdat ze zich verzetten tegen een “onterecht bevel” of weigeren verboden inhoudelijke bemoeienis van een Burgemeester of Politie op te volgen. Door Politieberichten of MSM  krijgen veel mensen een hele andere indruk, want daar spreekt men over aanhoudingen of geweld bij Pegida demonstraties. Screenshot_20201117_125150.jpgScreenshot_20201117_125131.jpg

Regelmatig geeft de politie ook geen duidelijkheid aan welke kant arrestaties vielen, hoogst merkwaardig want het gaat daar in bijna alle gevallen altijd om tegendemonstranten.

We zien hier een heel mooi voorbeeld van de berichtgeving in de Media, bij Regio15.nl hoe het zou moeten, bij RTLNieuws (kennen we ondertussen) hoe je een beweging en personen framed.

Bij deze demonstratie in Den Haag en ook eerder dat jaar in Apeldoorn, moeten we de politieagenten die ons begeleiden, een compliment geven, alles tiptop in orde, geen spelletjes, verliep zoals het was afgesproken. 

Ondertussen kwamen steeds vaker demonstranten ons waarschuwen, ze kregen argwaan door het groeiende aantal politieagenten die tussen de demonstranten stonden, en vooral veel vragen stelden. Als ik dan nu de mutaties Politieregister bekijk, bleken deze vermoedens dat het vooral om informatie verzamelen ging terecht. In het politiesysteem Summit-it staat dat op 21.12.2018 door de afdeling “DRIO DH” het onderzoek INTELLB17 werd begonnen. De info die erbij staat is volgende “Opbouwen informatiepositie i.r.t. activistische groeperingen, subjecten en activiteiten in het District  Den Haag-West”.

Met verzamelen was men dus al veel eerder begonnen, want ook het aanmelden van een inspreker raadzitting “Schipsluiden maart 2016, en mijn bezoek aan die raadzitting staat bij de mutaties. Ik vergeet niet veel en zo weet ik nog hoe die dag verliep, bij aankomst stond er al wat politie rond gemeentehuis in Schipsluiden, na de raadzitting bezochten we met een groepje de snackbar, bij het verlaten daarvan stopte een politiebusje en onderging ik een identiteitscontrolle (of ook geregistreerd is wat ik daar heb gegeten, ontgaat mijn kennis) .Dit soort identiteitscontrolles onderga ik zeer regelmatig in binnen en buitenland, daarmee laat men natuurlijk even weten dat ze je in de gaten houden.

In de zomer van 2016 was ik in heel Europa onderweg naar verschillende migranten hotspots, want wij wilden aantonen dat de NOS en andere MSM braaf het #FAKENEWS van de EU regeringsleiders doorgaven aan het VOLK. pegidau.jpgOp 08.03.2016 hoorden we o.a via de NOS de leugen Balkan route dicht voor migranten, vrienden van ons in Bulgarije, Macedonie en Hongarije vertelden ons heel wat anders. Er zouden dagelijks soms wel honderden migranten de grens tussen Turkije en Bulgarije passeren, omdat door de corrupte regering het geld van de EU om de grensbewaking te versterken in hun eigen zakken werd gestopt. In juni 2016 besloten we op uitnodiging eens terplekke te gaan kijken, en er was geen woord gelogen door de Bulgaren. In het gebied lagen overal etensresten, kleding, massa’s aan redbull blikjes , medicijnen, ID kaarten etc en ook een enorme bal OPIUM, de uniformen waren in dit dichtbegroeide gebied nodig om niet gezien te worden, en ook veel comfortabeler dan spijkerbroekje. Dat juist die Media en Politici die het hardst schreeuwden dat de Balkanroute dicht was , nu riepen dat wij vluchtelingen zouden jagen was meer dan lachwekkend. Het ging niet om jagen zoals we ook ca 3 weken later lieten zien toen we met PowNews (Arnold Karskens) Sicilie bezochten, we wilden de gefaciliteerde instroom van gelukszoekers bloot leggen. De aandacht mede door de uniformen die ontstond, zorgde ervoor dat de rijkwijdte enorm werd en daardoor het reisje meer dan succesvol. Hoe pijnlijk zulke reisjes voor de asielindustrie zijn, maakten de kamervragen naar een mogelijk uitreisverbod voor mij door leden van de PvdA fractie duidelijk. Terwijl ze het prima vinden dat Nederlanders helpen aan de EU buitengrenzen om illegale binnen te halen, moet iemand die dit bloot legt daaraan gehindert worden.

Naar aanleiding hiervan waren wij als sprekers op verschillende evenementen/ demonstraties onderweg, zo ook op 10 september in Belgie . De dag erna zouden wij zelf een demonstratie hebben in Den Haag, waarover we vrijdags nog contact hadden gehad met Politie en er van beide kanten geen bijzonderheden waren richting die demonstratie. Dat veranderde ineens zaterdagavond toen wij nog in Belgie wat aan het eten waren, ging de telefoon en had ik iemand van de Politie Den Haag aan de lijn. De agente moest mij duidelijk maken, dat er overleg was geweest tussen meerdere  burgemeesters van de grote steden, en met van Aartsen (toen burgemeester Den Haag) was afgesproken dat men een lijn wilde trekken als het om ons Logo ging. Het Logo waarop het hakenkruis in de prullebak werd gegooid was voor deze zondag ineens verboden, en wij zouden direct worden opgepakt bij toch tonen. We zien hier dat de politie zich als boodschapper van een politiek spel zich laat misbruiken, en de volgende dag blind een bevel van de burgemeester uitvoerde die zoals later bleek en wij toen al meermaals duidelijk maakten onwettig was. Nog diezelfde avond werden er snel Tshirts gemaakt met daarop seponering/uitspraak OM Oost Nederland (zaak Enschede) rond ons Logo, die we in het begin van de demonstratie over ons “normale “Tshirt droegen. Burgemeester van Aartsen was wel de burgemeester die een tegendemonstrant een gebiedsverbod had gegeven rond onze demonstraties, een maatregel die veel vaker moet worden gebruikt om problemen te voorkomen.  

Zaterdag Deel 3

Edwin Wagensveld - 12:46:01 | Een opmerking toevoegen

 
E-Mail