Meest recente 5 inzendingen

  • Op de televisie geen oorlogsbeelden, maar Kerkdiensten!
  • Life goes on, ook na een raketaanval!
  • Met 6 uur vertraging, vanuit Lviv in Odessa aangekomen.
  • Op bezoek bij Alex en vrienden in Odessa!
  • Grote kans dat Bosnie, volgende oorlogsgebied is!

2021-11-07

Het is weer bijna zover, Zwarte Piet komt naar Nederland.

Vanaf de 13de vinden er overal in het Land weer Sinterklaas intochten plaats, zoals ook de laatste jaren zullen in verschillende steden ECHTE Zwarte Pieten opduiken. 
Uit de respons die ze op straat krijgen, zien we dat het overgrote deel van de Nederlandse bevolking deze traditie wil behouden. De Zwarte Pieten lopen ook niet met spandoeken, schreeuwen leuzen of demonstreren in het bijzijn van kinderen, dat doen alleen de sneupieten van KOZP. Waar de Zwarte Pieten opduiken, is het een feestje voor jong en oud, ze dansen, delen pepernoten uit en maken het gezellig zoals het moet zijn bij een Kinderfeest. De aanwezigheid van de Echte Zwarte Pieten is zeker niet leuk voor de gekleurde en roetveegpieten, want voor hun heeft niemand meer interesse zodra de Zwarte Pieten opduiken. Wij doen dit jaarlijks met een leuke groep uit idealisme, hebben zelf de kleding voor Zwarte Piet en Sinterklaas gekocht, en betalen ook het strooigoed en andere zaken uit eigen zak omdat we het leuk vinden te doen en strijden voor het behoud van deze traditie.
Maar als er mensen zijn die ons een steuntje in de rug willen geven, door pepernoten etc te sponsoren, zien we dat natuurlijk graag, zo maken we er samen een nog mooier feest van. 

Namens alle Zwarte Pieten, helpers en natuurlijk de kindertjes alvast enorm bedankt! 

IBAN-rekeningnummer NL48 BUNQ 2038 7409 33
ondermelding van: Pepernoten

Kunt ook deze link gebruiken, en doneren via IDEAL  Ideal donatie 

Wanneer u liever Paypal gebruikt kan dat via deze link   Paypal donatie

kmc_20211107_000028.jpg

Edwin - 12:59:27 | Een opmerking toevoegen