Meest recente 5 inzendingen

  • Ambassade tour in Den Haag 23 september!
  • Griekenland laat zien, asielzoekers opsluiten is oplossing voor Ter Apel!
  • Ceuta het Europese fort in Noord-Afrika.
  • Met de bus van Banja Luka naar Bihac, met snurkende afghanen en huilende babỳs!
  • Hoelang gaat dit in Bosnië tussen Moslims en Orthodoxen nog goed?

2022-07-13

Bang? Ja, dat de onrust weer in slaap sukkelt!

Ik ben niet bang dat we binnenkort geen Gas meer hebben, de prijzen door Inflatie in het oneindige stijgen, de Euro geen cent meer waard is, of een groot aantal mensen hun baan verliezen door bedrijven die moeten sluiten wegens Energietekorten.
Ben niet bang dat de Russen ons Land binnenvallen, voor de Klimaatverandering of voor een nieuwe Coronagolf. Ook niet bang ben ik voor het geweld dat als consequentie daaruit zou kunnen vloeien, omdat mensen het niet opnieuw pikken als ze met mondmaskers en beperkingen moeten leven, hun uitkering of AOW niet tijdig op de rekening staat, hun kinderen geen warme maaltijd kunnen betalen of in de kou zitten omdat alles als een kaartenhuis inelkaar stort in dit Land.

Nee, weet je waar ik nou werkelijk bang voor ben?
Dat met allerlei lokkertjes en loze beloften vanuit politiek Den Haag, die de mensen via de Staatspropaganda krijgen voorgeschoteld zonder dat deze kritisch navraagt, ze zonder in opstand te komen accepteren dat ze deze armoede en crises worden ingeduwd, en als tweederangs burgers worden behandeld.
Want ze het belangrijkste in hun leven nog steeds bezitten, sociale media en een paar flesjes bier of een flesje witte wijn in de koelkast.
Dat is namelijk wat ik ook zag gebeuren bij de voorgaande keren dat er een grote ontevredenheid was onder de Nederlanders, maar elke keer weer werd de storm steeds meer een luw windje, koos de meerderheid bij de verkiezingen toch weer degene die schuldig waren aan de crises in het Land.
Dat is dus waar ik bang voor ben, in deze hoopvolle tijd, waar het blauw, wit, rood in de wind waait!

Hopelijk is deze keer mijn angst ongegrond.

“Vertaald uit het Duits met aangepaste tekst”
kmc_20220713_194125.jpg

Edwin - 19:42:03 | Een opmerking toevoegen