Laatste Nieuws :

Meest recente 5 inzendingen

2020-10-27

Wat gisteren nog complottheorie was, is vandaag gewoon realiteit.

Toen mensen in januari en februari waarschuwden voor een pandemie en dat we maatregelen moesten nemen….werden ze neergezet als wappies, complotgekkies enz…nu weten we beter, zijn die rollen omgedraaid.
Ik ben het zeker niet met alles eens wat geroepen wordt over corona, sta meer in het midden van deze discussie…..maar over een ding ben ik het wel eens, corona laat weer eens zien dat je gisteren nog een complotgekkie kan zijn , maar vandaag aan praattafels zit bij het OMT!complottheorie.jpg
Laten we vooral eens ophouden met “argument” ga maar eens op de IC afdelingen kijken als je het niet gelooft….doen we dat ook met mensen die pro-asielzoekers zijn, ze naar ziekenhuizen sturen waar de slachoffers binnenkomen van de diversiteit? Sturen we ook mensen die roepen dat de islam vreedzaam is, naar begraafplaatsen, naar mensen die hun dierbare verloren zijn door aanslagen?   

Als ik je een jaar geleden had verteld dat je in quarantaine moet na bezoek aan Belgie, had je me uitgelachen!
Als ik je een jaar geleden had verteld dat we overal maskers zullen moeten dragen, je zou hebben gedacht dat ik gek was!
Als ik je een jaar geleden had verteld dat je mijn vriendschap zou beëindigen omdat ik het niet met je eens ben, zou je hebben gezegd dat dit nooit zou gebeuren!
Als ik je een jaar geleden had verteld dat je familie getest zou moeten worden als je op vakantie wilde gaan, dan had je gezegd dat ik een complottheoreticus was!
Als ik je een jaar geleden had verteld dat je kind bij vrieskou met winterkleren aan in de klas terwijl de ramen openstaan les zou krijgen … zou je hebben gezegd dat ik helemaal gek geworden was, de leraren en ouders dat nooit accepteren, ze zouden gaan demonstreren!
Als ik je een jaar geleden had verteld dat je je demente zorgbehoevende vader of moeder niet meer in het bejaardentehuis mag bezoeken, zou je me hebben verteld dat niemand je dat kan verbieden! 
Als ik je een jaar geleden had verteld dat je niet naar het ziekenhuis mag om een ernstig ziek of stervend familielid te bezoeken, zou je me hebben aangeraden naar een psychiater te gaan!
Als ik je een jaar geleden had verteld dat mensen die om wat voor reden dan ook geen masker dragen, worden aangeklaagd en politie/burgemeesters oproepen anoniem melding te maken - dan zou je hebben gezegd dat het DDR-tijdperk gelukkig voorbij was!
Als ik je een jaar geleden had verteld dat kleine en middelgrote bedrijven failliet gingen en dat massale werkloosheid een realiteit zou zijn, dan had je me verteld dat dit de pijlers van onze samenleving zijn en de meeste banen bieden….alleen degenen die absoluut dom zijn, geloven dat dit allemaal ooit zou kunnen gebeuren!
Als ik je vandaag vertel dat er binnenkort verplichte tests zullen zijn, geen reizen, geen bezoeken aan evenementen en geen plezier meer zonder een negatieve test uitslag, beperken bewegingsvrijheid, sociale beperkingen, verdere lockdowns, een leger en politie in ons eigen land die ons dwingen te gehoorzamen, voedseltekorten en grootschalig toezicht ook achter de voordeur zal zijn ….. Wat antwoord je mij vandaag?

Dit stuurde mij iemand, ik publiceer het omdat het wel duidelijk maakt  “Wat vandaag complottheorie is, kan morgen een feit zijn”
Niet dat we alle complottheorien nu moeten gaan geloven, ik ben ook bij heel veel afwijzend, zeker als mensen niet eens bereid zijn naar een andere mening te luisteren, maar misschien zouden we iets voorzichtiger kunnen zijn met de term “complottheorie” want zoals ik in het begin al zei, degene die corona in begin van dit jaar nog als ongevaarlijk en elke waarschuwing wegwuifde, komen nu met de ene na de andere horror melding over de gevaarlijkheid van het virus!

Edwin Wagensveld - 11:17:12 | Een opmerking toevoegen

 
E-Mail