Laatste Nieuws :

Meest recente 5 inzendingen

2020-11-18

Merkel en Loekasjenko, in omgang met demonstraties zelfde leerschool?

Eigenlijk zou ik vandaag zelf naar Berlijn afreizen, op het laatste moment besloten we toch liever niet te gaan.
Op twitter melde ik gisteren dat mijn buikgevoel aangaf dat het wel eens heftig uit de hand kon gaan lopen, ik bleek helaas weer eens gelijk te krijgen.
Het was zeer voorspelbaar, dat de Overheid met provocaties zou proberen afteleiden van waar het vandaag werkelijk om ging…een Wetgeving die mensen hun grondrechten en zelfbeschikking ernstig beperkt, die doet denken aan tijden waarvan we wilden dat die nooit zouden terug keren.2-format6001.jpg
Vrienden van mij die om 3 uur afgelopen nacht waren vertrokken richting Berlijn, melden bij aankomst dat het centrum rond Bundestag in z’n geheel was afgesloten.Het was alleen mogelijk door een Park bij het Brandenburger Tor te komen. Er was een enorme hoeveelheid politie aanwezig, die al vroeg begon met de eerste deelnemers te arresteren. Ook het AfD Bundestag lid Karsten Hilse werd aangehouden, al voor de demonstratie echt begon. De sfeer werd al snel grimmiger, doordat politie duidelijk maakte dat oud SED Andreas Geisel (Berlijn minister) opdracht had gegeven de demonstratie met tussen de 7000 en 10.000 deelnemers te ontbinden. Dezelfde minister die jarenlang wegkijkt bij links tuig dat de halve stad afbreekt, haalt de oude DDR methoden uit de kast in omgang met politieke tegenstanders. Want voor het eerst sinds jaren werden waterkanonnen vandaag gebruikt tijdens een demonstratie in Berlijn. In totaal waren er 365 arrestaties en vielen er zowel aan de kant van de politie als demonstranten gewonden. Terwijl de EU niet weet hoe snel ze met het vingertje moeten wijzen naar andere Landen bij zogenaamd beperken demonstratierecht, laten de leiders van de EU keer op keer zien het niet zo nauw te nemen in eigen Land met deze vrijheden. Bij de protesten in Wit Rusland tegen Loekasjenko is die 1.5M afstand houden niet van belang, horen we iedereen zijn afkeer over het harde politie optreden uitspreken.Bij de protesten in Duitsland tegen Merkel zijn die 1.5M ineens wel van belang, en is het harde optreden politie met knuppels, pepperspray, waterkanon etc nodig vanwege de pandemie Evenals toen de overwinning van Biden werd gevierd die 1.5M geen rol speelde, na er wel voortdurend over te spreken als Trump een verkiezingsbijeenkomst had. We hebben dit al eerder gezien, op de barricades in Kiev tegen de Pro Russen, maar zwijgen als de Spaanse premier de Catalanen mept en opsluit die voor hun vrijheid strijden. Het klopt dat de protesten vandaag in Berlijn waren verboden, dat waren ze in Minsk ook, dat waren de demonstraties waar Nawalje bij opgepakt werd ook, dat doen in de regel bijna alle regeringen als ze bang zijn dat het Volk zijn stem verheft in grote getale. Er is dus geen enkel verschil, ben echt geen vriend van Loekasjenko, maar IM Erika is zeker ook geen voorbeeld in omgang met Vrijheid van Meningsuiting.Ze hebben dezelfde communistische leerschool gehad, duidelijk herkenbaar aan hoe ze ongewenste demonstraties NEERSLAAN!!die-polizei-setzt-in-berlin.jpg
Zeker net zo erg is het merendeel van de zichzelf noemende journalisten, die het over stenen en flessengooiers hebben als oorzaak voor de escalatie…..dat is komplete bullshit, dat gebeurde door een enkeling eerst veel later, de politie was toen al begonnen met ontruimen, had de waterkanonnen toen al in stelling gebracht.
Wil je een realistisch beeld hebben van hoe de demonstratie verliep, daarmee bedoel ik niet de onzin van betaalde Lügenpresse propaganda , raad ik je aan naar bv de stream van BORIS REITSCHUSTER te kijken…hier de stream die gewoon een puur beeld geeft van gebeurtenissen afgelopen middag.
Ook al is deze wet vandaag door beide kamers aangenomen, zal dit niet het einde van de protesten zijn.
Er staat bij mij en vele anderen al sinds tijden een datum met DIK RODE STIFT in de kalender, binnenkort daarover meer.

Edwin Wagensveld - 21:20:04 | Een opmerking toevoegen

 
E-Mail