Laatste Nieuws :

Meest recente 5 inzendingen

2020-12-01

Twee jaar na de aanslagen op ICE treinen, staat Iraaks echtpaar voor de rechtbank !

Als aanhangers van IS zou het echtpaar in 2018 geprobeerd hebben 4 treinen te laten ontsporen.

Ongeveer 2 jaar na een reeks van aanslagen op ICE-treinen in Duitsland begon het proces tegen de 44-jarige Irakees en zijn vrouw in Oostenrijk onder strenge veiligheidsmaatregelen. Volgens het Openbaar Ministerie probeerde de Irakees als aanhanger van IS in 2018 in totaal vier treinen te laten ontsporen. ice.pngEr was gelukkig alleen materiële schade, en raakten er geen personen gewond of erger. Het echtpaar wordt beschuldigd van meervoudige poging tot moord met terroristisch motief, en lidmaatschap van een terroristische organisatie. De 44-jarige bekende schuld bij begin van de zaak als het om ernstige materiële schade gaat, maar hij ontkende het het lidmaatschap van IS. De Irakees woonde sinds 2013 in Oostenrijk met de vluchtelingenstatus.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man het 3 keer geprobeert op de ICE-route tussen Nürnberg en München. Bij Allersberg ging het om een balkconstructie die de trein moest laten ontsporen, en later probeerde hij het met een staalkabel die over de sporen was gespannen.
In december 2018 probeerde de Irakees klauwen op de bovenleiding van een Metro-station in Berlijn te gooien om zo een trein te laten ontsporen.
Ook in deze zaak gaat het dus om “vluchtelingen” , die naar Europa kwamen om aanslagen te plegen.

Edwin Wagensveld - 17:09:32 | Een opmerking toevoegen

 
E-Mail