Laatste Nieuws :

Meest recente 5 inzendingen

2021-01-13

Een avondklok, bedenk een echte oplossing!

Een avondklok helpt niet tegen het verminderen van contacten, het zorgt hooguit voor bezoekers die eerder naar huis moeten…… en ook dan alleen, als het niet de buren zijn die gewoon via de tuin naar huis lopen ipv via de openbare weg.
De jongeren die nu al maling hebben aan groepsvorming, gaan naar andere wegen zoeken om toch bijeenkomsten te organiseren….. en boete, bovenop boete gaat niet de oplossing zijn. 
Verder zouden er in Nederland zoveel uitzonderingen zijn, dat iedereen die maatregel wil misbruiken gewoon lacht….. Kijk alleen al naar de grondrechten “vrijheid van religie, en demonstratierecht”, mag ik dan ineens niet meer na 22 uur mijn geloof uitoefenen of demonstreren? 
We weten dat dit in NL niet kan, geef dus aan bij politiecontrole om 23 uur dat je naar de kerk gaat om te bidden. IMG_20210113_150034.jpg
Of neem een stuk karton mee en schrijf er met een Viltstift iets op, houden ze je aan, wil je een eenmansprotest houden bij het gemeentehuis!
En wanneer vrienden mij niet doordeweeks mogen bezoeken savonds, doen we dat in het weekend als we niet hoeven te werken overdag….. dan verschuif ik de werkzaamheden die normaal in het weekend aanvallen, naar de avonden doordeweeks. 
Dit soort maatregelen zorgen op den duur alleen voor meer weerstand, bij burgers die steeds meer het gevoel krijgen dat de regering vooral de schuld en consequenties bij hun legt….. OMT leden, Politici en Media die steeds maar weer hameren op nieuwe maatregelen en het naleven ervan, zouden zelf eens het goede voorbeeld moeten geven.
Stop eens met dat reizende circus van het ene radioprogramma naar het andere, van het ene televisieprogramma, naar het andere, doe dat wat je van anderen verwacht THUiSWERKEN! 
Ik woon in een gebied waar vanaf 21 uur tot 05 uur, een avondklok bestaat. Dat betekent dat wanneer wij bezoek van personen hebben die niet uit het dorp komen, ze moeten zorgen dat ze op tijd weer thuis zijn…..maar bij bezoek van dorpsbewoners heeft het geen invloed, die gebruiken gewoon de openbare weg niet om naar huis te komen. 
Niet de burgers zijn schuldig dat het licht aan het eind van de tunnel maar niet dichterbij komt, ze hebben tijdens de eerste golf laten zien te willen meewerken. Het zijn politici die het samen optrekken in de #Eu, het zo goedkoop mogelijk inkopen van het vaccin, belangrijker vonden dan zo snel mogelijk de tunnel te kunnen verlaten. We geven in de #Eu liever miljarden extra steun aan bedrijven uit die vanwege lockdown geen inkomsten hebben, dan een Eurootje meer voor een vaccin. 
We zien aan landen die wel zelf het vaccin hebben ingekocht en de gezondheid van hun burgers belangrijker vonden dan geld, iets wat Nederland met Duitsland in eerste instantie ook van plan was, dat daar geen gebrek maar voldoende vaccin is. De Duitse minister geeft het ook gewoon ronduit toe, er is minder vaccin door het verhandelen van EU over prijs en wie er allemaal welk vaccin wilde hebben. 
Politici die in maart riepen dat het vaccin de uitweg is, maar dan als het vaccin 10 maanden later op de markt komt er zelf niet klaar voor zijn. 
Ik ben samen met velen bereid om maatregelen te accepteren, die in verhouding staan tot de ca 0,24% die er volgens het WHO met corona sterft. 
Daarbij horen geen maatregelen om mij en anderen bewust te maken, zoals een avondklok, het zou voldoende moeten zijn als we afstand houden en mondkapje dragen  indien iemand dat wenst.
En vertel de waarheid over het vaccin, kom niet met onzin verhalen “als je beschermt hiermee anderen” die zelfs het RIVM niet kan bevestigen, laat iederen vrij in z’n keuze, geen directe of indirecte dwang tot vaccinatie….. en het allerbelangrijkste HUGO, ga op de basisschool lesgeven, laat dit werk over aan mensen die er verstand van hebben, mensen die wel wat kunnen organiseren, je maakt er een puinhoop van,  na het debakel tijdens de eerste golf in de verpleeghuizen, zet je met aankoopbeleid vaccin weer heel veel levens onnodig op het spel! 

Edwin Wagensveld - 14:58:57 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments


 
E-Mail