Laatste Nieuws :

Meest recente 5 inzendingen

  • Dank Hugo, opnieuw Kerst met maximaal 4 personen!
  • Corona maakt duidelijk, hoe inconsequent mensen vaak zijn!
  • Aankondiging demonstratie 26.11.2021 in Eindhoven “allah is gay”
  • Onze Zwarte Pieten voldoen aan de 3G regels 😉
  • Het is weer bijna zover, Zwarte Piet komt naar Nederland.

2021-10-15

Polen’s parlement stemt voor terugsturen migranten aan de grens!

Eindelijk een land dat doet wat moet. Migranten die via een veilige grens komen, terugsturen zonder asielaanvraag te behandelen.

Het Poolse parlement heeft in meerheid voor een een wetswijziging gestemd, die het terugsturen van migranten en het bouwen van een muur mogelijk maakt. De wetswijziging bepaalt dat illegaal binnengekomen migranten die aan de grens worden opgepakt, Polen moeten verlaten. Ze kunnen dan ook een inreis verbod krijgen voor een periode van zes maanden tot drie jaar. Is bij de opgepakte migranten duidelijk dat ze uit een veilig land komen “Wit Rusland”, kan deze ook zonder behandeling van de asielaanvraag worden teruggestuurd. Dit zou ook in Nederland en andere EU landen het geval moeten zijn, waarom onnodig tijd en geld investeren voor asielaanvragen van veilige landers, waarom asieladvocaten het mogelijk maken dat ze hiermee hun brood verdienen, waarom capaciteit in AZC’s voor veilige landers vrijmaken en het risico nemen dat omwonenden en winkeliers overlast ervaren.
De Polen hebben voor dit project een budget van 366 miljoen euro, elke euro die hierin financierd gaat worden is vele malen zinvoller dan het bouwen van meer AZC opvangplaatsen. Het moet nu alleen nog door de Senaat worden goedgekeurd, alvorens het in werking kan treden.
Wel benieuwd hoe de EU hierop gaat reageren, want al jaren horen we dat dit in strijd is met de afgesproken regels rond asiel. 

Edwin - 19:59:56 | Een opmerking toevoegen

 


 
E-Mail