Laatste Nieuws :

Meest recente 5 inzendingen

  • Iran before islam and after islam.
  • We gaan in cassatie bij Hoge Raad!
  • Openbaar Ministerie "Jullie kunnen me rug op"
  • De Oriënt-Express tussen Suhl en Erfurt, een treinreis met angst?
  • Op Lampedusa heeft geen omvolking plaatsgevonden!

2023-06-28

Griekenland laat zien, asielzoekers opsluiten is oplossing voor Ter Apel!

Bezoek aan Lesbos, Chios en Samos maakt duidelijk, Nederlandse Overheid wil niets aan overlast asielzoekers doen.

Meermaals jaarlijks bezoek ik de buitengrenzen van de EU, hotspots waar migranten aankomen. Dit jaar was ik al in Bihac en Ceuta, en nu ben ik net terug van de Griekse eilanden.Waar ik met de veerboot van het ene naar het andere eiland ben gevaren, genieten op het water van dit schitterende gebied.IMG_2956.jpg

Maart 2020 was ik de eerste keer op Lesbos, in begin van het corona tijdperk wat het op de migranten na een uitgestorven eiland. Toen kregen we van de zogenaamde “refugee deskundigen” via de publieke omroep en #msm kranten, te horen dat er een ramp dreigde te voltrekken als we de “vluchtelingen” niet snel zouden ophalen. Die ramp heeft zich niet voltrokken, het bleek weer eens zoals wel vaker bangmakerij en op emotie spelen door de asielindustrie. Een industrie waar in de EU honderduizenden mensen hun brood in verdienen, want het is niet alleen de mensensmokkelaar die profiteert van mensen die op zoek zijn naar een “beter” leven!

In 2020 liepen er vooral jonge Afghaanse mannen rond in de haven van de hoofstad Mytilini, waar ook uit verschillende EU landen boten van reddingsbrigades lagen afgemeerd.
Toen veel overlast en winkeliers die klaagden, dezelfde verhalen die we nu ook uit Ter Apel, Cranendonck en andere gemeenten in Nederland horen die met asielzoekers te maken hebben.
ea0a5479-e16d-4672-98a5-99b0a9e6b7d8.jpgMaar over de overlast hoorden we toendertijd niets, kregen via de MSM vooral berichten over hoe slecht het met de “vluchtelingen” ging in de kampen. Op beelden zagen we voornamelijk vrouwen en kinderen, terwijl het toch vooral jonge mannen waren die in de kampen zaten. Beelden die een puinhoop lieten zien, veel afval en vooral vieze sanitaire inrichtingen, waar je je kunt afvragen, waarom maken ze zelf de wc’s niet schoon en brengen afval naar de containers. Een zelfde beeld van overlast en problemen met de asielzoekers was er toen ook op de andere Griekse eilanden, iets waar de Griekse regering met ondersteuning van EU geld verandering heeft gebracht/brengt.

De Griekse regering heeft/gaat op de 5 eilanden ” Lesbos, Leros, Kos, Samos en Chios” gesloten kampen openen, op Lesbos is dat 30 kilometer van de hoofdstad en ook op de andere eilanden is het meestal in onbewoond gebied.IMG_3115.jpg
Of dit ook zorgt dat de toestroom duidelijk geringer is geworden, moeilijk te bewijzen, maar in tegenstelling tot Nederlandse Overheid heeft de Griekse Overheid wel veel veranderd en zijn problemen duidelijk afgenomen.
Cijfers van het kamp in Chios laten zien dat het ook niet om Syriers of Afghanen gaat, maar vooral om migranten uit Somalie, Palestina, Sierre leone, Kongo, en Soedan. Dat zie je ook aan migranten die je op de andere eilanden ziet, het zijn vooral Zwarte jonge Afrikaanse mannen.
Waar de asielindustrie tijdens de oude camps klaagde over de sanitaire voorzieningen en behuizing, hoor je ze nu over camp Zervou (samos) waar problemen prima zijn opgelost klagen dat het camp een soort gevangenis is. De asielaanvragers leven in ingerichte containers met eigen sanitaire voorzieningen en kookgelegenheid, zijn er speelplaatsen in het camp voor de kinderen, plaats voor ca 3000 asielzoekers en veel meer privacy en bescherming tegen andere bewoners van het camp. Het camp is door hekken met prikkeldraad omgeven, zijn er overal bewakers, bewakingscamera’s en allerelei andere veiligheidsmaatregelen voor zowel de bewoners van het camp, maar ook om de bewoners van het eiland voor de asielzoekers te beschermen. IMG_3111.jpgDe in en uitgangen worden gecontroleerd, om het camp te betreden of te verlaten via de draaideuren (tussen 8 en 20 uur ) heb je een asielaanvraag registratiekaart nodig. Wie om 20 uur niet in het camp is, kan op beperkende maatregelen rekenen. Het deel van de inwoners dat wacht om land te worden uitgezet, zal deze kaart niet krijgen en kan camp dus niet verlaten.
En ook hier hoorde ik van taxichauffers, zoals eerder ook in Bihac, dat ze geen migranten van en naar het camp mogen brengen. De bewoners mogen alleen een speciale bus gebruiken, waar een retourtje een behoorlijk deel van hun maandélijkse budjet opslokt. En een ieder zal begrijpen dat beelden vanaf een Cruiseboot in Amsterdam met lopend buffet een grotere aanzuigende werking op nog meer gelukzoekers heeft, dan dat Mohammed beelden stuurt van een camp met hekken in niemandsland dat hij maar sporadisch kan verlaten. Wanneer je dit leest en woont in een Nederlands dorp waar al jarenlang asielterreur heerst, vraag je toch waarom doen we dat hier in Nederland ook niet op deze manier? Van de EU mag dit beleid, de Grieken hebben er zelfs EU geld voor gekregen om deze “gesloten” camps te bouwen! Ook de behandeling van een asielaanvraag gaat tegenwoordig volgens horen zeggen duidelijk sneller met 3 tot 6 maanden, ik vraag me werkelijk af waarom Nederland geen asielzoekers naar Griekenland mag sturen, ze hebben het in de camps op de eilanden niets slechter dan bij ons in de noodopvang en in moment hebben de Grieken ook plekken vrij.   

IMG_3121.jpgOp de drie eilanden zag en hoorde ik hetzelfde over asielzoekers, ik begreep waarom het toch vrij rustig is geworden (afgezien van de bootsramp) rond migranten in Griekenland in de media. Voor de NGO’s is hier nog maar weinig te doen, behalve helpen bij registratie en voedselpakketten maken voor migranten die weigeren in de camps te wonen en elders rondzwerven. De doorsnee toerist merkt niets van de asielcamps op de eilanden, of je moet naar een wisselkantoor gaan, daar staan ze nog wel eens in de rij om geld te wisselen de arme sloebers ;-) . Op Lampedusa waar we nog wel regelmatig over horen in de media, zie je zelfs helemaal geen migranten, die worden direct in het opvangcentrum opgesloten wat ze niet mogen verlaten.

Er is ook een groep die niet in het camp wil wonen, maar ook niet afhankelijk zijn van de NGO’s hulp. Op strand van Chios heb ik met enkele uit die groep een langer gesprek kunnen voeren, voor velen een onvoorstelbaar beeld, ik op mijn handdoekje met 6 “refugees” er omheen. Zag de blikken van de Grieken, die blijkbaar ook dachten daar heb je weer zo’n eigenwijze deuger die mooi weer speelt en straks weer naar huis gaat zonder last te hebben van asielzoekers. IMG_3114.jpgDe jongens waren tussen de 19 en 28 jaar, ze waren al tussen de 3 maanden en 2 jaar op het eiland. De overtocht van Turkije in de nacht naar het eiland duurde een goed halfuur, de Syrische mensensmokkelaar vroeg €3.700 per persoon voor dit tripje. Ze vertelden dat ze uit Palestina kwamen, sommige zouden broers zijn, ik betwijfel beide. Ze hadden allemaal baantjes van barbier tot keukenhulp, klaagden over de lage betaling, maar ook dat ze geen andere keus hadden want huur van de woning moest worden betaalt en geld opzij gelegd voor de verdere reis als ook voor familie thuis. Van één van de van de jongens woonde zijn vader in de UK, desondanks wilde hij net als de anderen naar Stuttgart in Duitsland. Ook hier het zelfde ongeloof als ik liet blijken dat steeds meer mensen in Europa zeer kritisch zijn op migratie en de islam, daarvan wilden ze niets weten, ze zagen alleen maar die rooskleurige toekomst in dat rijke Duitsland. Geen van allen had gestudeerd of een hogere opleiding afgesloten, maar toch waren ze van mening dat men in Europa op jongens als hun zit te wachten. Ook zij vertelden me dat in moment vooral Zwart Afrikaanse jongens kwamen, het aantal vrouwen en kinderen zeer gering is, tussen deze groepen onderling weinig tot geen contact is. 

Wil je me ondersteunen, dan gebruik Paypal via deze link  https://www.paypal.me/pegida …….alvast enorm bedankt!

Morgen of overmorgen, rest van het verhaal!   

 

Edwin - 17:48:17 | Een opmerking toevoegen

 

             X, formerly Twitter





 
E-Mail