Laatste Nieuws :

Meest recente 5 inzendingen

  • Met liefde een boek vol haat verbrand.
  • Wie heeft belang bij vooraf demonstratie openbaar maken?
  • Op bezoek in die andere Spaanse enclave "Melilla"
  • Wanneer een ideologie dienen, belangrijker is dan de rechtsstaat!
  • Een gebiedsverbod om mond te snoeren, past niet in een democratie!

2024-05-13

Met liefde een boek vol haat verbrand.

Met persoonsbeveiliging vanaf een locatie ver buiten Arnhem, via een sluiproute naar de demonstratie gebracht, 600 ME’ers die na een eerdere geweldsuitbarsting door moslims en dreigingen met terreur een demonstratie moeten beveiligen tegen moslimgeweld, en dan durven een burgemeester en enkele media nog zo te doen alsof Pegida de veroorzaker van de problemen en kosten zijn. Dan ben je echt op je achterhoofd gevallen, indirect praat je daarmee het met geweld en terreur onderdrukken van andere meningen goed.

(Tekst gaat verder onder de foto)

IMG_7065.jpeg

Dat ik niet met mijn fietsje, maar beveiligd naar een demonstratie moet, deze wegens mogelijke veiligheidsproblemen in hoog tempo vervroegd met meerdere auto’s door de uiterwaarden moet verlaten, is absurd, Nederland onwaardig, een geïmporteerd probleem, de islam, wat ons de laatste jaren miljarden euro’s aan beveiliging, politie-inzet en noem maar op heeft gekost. En het grootste probleem naast geld, het heeft ons in Nederland en daarbuiten vooral onze vrijheid en het gevoel van veiligheid gekost.

De zon die ’s morgens scheen, voorspelde al dat het een mooie dag zou worden. We kwamen met meerdere medestanders bijeen die ondanks dat ze ook niet de mogelijkheid hadden van een afstandje veilig te kijken, er toch indirect wilden bijzijn. Met Powned was daags ervoor al afgesproken dat er een interviewmoment voorafgaand aan de demonstratie zou zijn, en iets later arriveerde ook de persoonsbeveiliging waarmee werd besproken hoe we heen en terug kwamen en het verloop op locatie. Daar kregen we toch wel de laatste bevestiging dat men er deze keer alles aan zou doen om de demonstratie te laten slagen. Of dat deze keer kwam omdat locoburgemeester Smeulders het heft in handen had en niet Marcouch, zullen we wel nooit ervaren.69685f7f-d110-43bd-acba-eebbf3113bf8.jpeg

Op weg, in begeleiding van enkele auto’s met persoonsbeveiliging, kwamen we in de file terecht, wat zorgde voor een kleine vertraging van het begin van de demonstratie. Onderweg kregen we al informatie dat het rustig was rond de plek van de demonstratie en dat alles voorspoedig verliep. Aangekomen op locatie konden we, nadat we waren uitgestapt en moesten wachten op ondersteuning van de ME, de ongeveer 100 meter naar de brug onder begeleiding veilig lopen. Een enkele ‘Free Palestina’ en ‘Zionist’ roep maakte ook in het Gaza-conflict weer eens duidelijk wie daar tegenover elkaar staan. Op de aangewezen plek aangekomen, die voldeed aan onze enige voorwaarde “dat het zichtbaar in Arnhem plaatsvond”, stond ik eerst de pers te woord en gaf de fotografen de mogelijkheid om hun beelden te maken. Ondertussen liepen aan de overkant van het water enkele medestanders van ons, die gratis Korans aan het bemachtigen waren die door moslims werden uitgedeeld, waar overigens weinig interesse voor was onder de autochtone Nederlanders. Die zaten liever op de terrasjes en genoten van het zonnetje dan dat ze zich interesseerden in een haatboekje. In de tussentijd was onze auto op aandringen van de persoonsbeveiliging gehaald en stond op 5 meter afstand van ons in de rijrichting klaar om snel te kunnen vertrekken.

Toen kon dan eindelijk bijna 5 maanden na de aanmelding van de eerste demonstratie, en na twee eerdere pogingen die waren verhinderd door geweld en terreurdreigingen, het boek vol haat tegen andersdenkenden in brand gestoken worden. Met liefde verspreidde het vuur zich razendsnel in de vuurkorf, conform de voorwaarden die in de APV van Arnhem staan voor “open vuur”.

Daarna begon vriend en medestander Hugo aan zijn speech, die terugging naar het jaar 2017 toen Pegida al bij de installatie van Marcouch als burgemeester duidelijk maakte dat we daar een enorm probleem mee hadden. Ondertussen is dat gevoel bij steeds meer Arnhemmers ook aangekomen.

Helaas kon Hugo zijn speech en ook de rest van het programma dat we nog in gedachten hadden, niet ten einde brengen. Wegens signalen dat er mogelijk problemen konden ontstaan, besloot de persoonsbeveiliging dat we snel de locatie moesten verlaten. De vuurkorf met de brandende Koran schoof ik aan de zijkant van de straat en stapten we in de klaarstaande auto, die door meerdere politieauto’s via een behoorlijke maar veilige omweg naar het verzamelpunt werd gebracht waar onze medestanders wachtten. Ik wil hier nogmaals aan het hele team dat voor onze veiligheid heeft gezorgd een grote dank uitspreken. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld. 🙏🏻

Onze mensen die daar hadden gewacht, of in de tussentijd gratis Korans in het centrum van Arnhem hadden gehaald, waren natuurlijk opgelucht dat alles veilig was verlopen. Verder heerste er een enorme tevredenheid dat onze volharding en doorzettingsvermogen weer aan het einde de overwinnaar waren. Als het om vrijheid van meningsuiting gaat, mag geld daarbij nooit een rol spelen. Wanneer dat het punt van discussie is, maar niet dat we in onze “samen”leving een groeiende groep islamaanhangers hebben die met geweld elke vorm van islamkritiek de grond in wil stampen, gooi je de vrijheid van meningsuiting te grabbel. Dit zal dan ook zeker niet de laatste actie van Pegida zijn geweest. Wij zijn gekomen om te blijven, wij zullen op vreedzame wijze de discussie blijven aanwakkeren, om dat gewelddadige, fascistische gezicht van een niet-vreedzame ideologie islam aan het daglicht te brengen. Want een vreedzame en veilige samenleving bestaat niet met de gevaarlijke en repressieve veroveringsideologie islam in ons land en daarbuiten, zoals ook gisteren op mijn T-shirt stond: “Islam is geen haar beter dan Nazisme”!

Hier de lange versie van video met eigen beelden
https://youtu.be/bPongA3hl88?feature=shared

Word wakker, of wil je straks net als na “45” behoren tot de groep “Ich habe es nicht gewusst”.

Edwin - 07:45:23 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Um automatisierten Spam zu reduzieren, ist diese Funktion mit einem Captcha geschützt.

Dazu müssen Inhalte des Drittanbieters Google geladen und Cookies gespeichert werden.


 

             X, formerly Twitter

 
E-Mail