Laatste Nieuws :

Meest recente 5 inzendingen

  • Met liefde een boek vol haat verbrand.
  • Wie heeft belang bij vooraf demonstratie openbaar maken?
  • Op bezoek in die andere Spaanse enclave "Melilla"
  • Wanneer een ideologie dienen, belangrijker is dan de rechtsstaat!
  • Een gebiedsverbod om mond te snoeren, past niet in een democratie!

2022-10-06

Wie niet bezig is met droogleggen mensensmokkelroutes, wil geen migratiestop!

Na de migratiecrises van 2015 hoorden we meeste politici in de EU roepen “dit mag niet nogmaals gebeuren”. Behalve een Turkije-Deal gebeurde er echter maar zeer weinig, wat zorgt dat er in moment weer dagelijks duizenden de EU binnenkomen. Het gaat hierbij veelal om Syriers die de laatste jaren in de Turkije hebben geleefd, die nu doorreizen naar de EU omdat steeds meer Turken ze niet meer in hun Land willen hebben. IMG_20221006_122932.jpg

Weer komen er bijna alleen maar mannen, die ook de jaren dat ze in Turkije woonden en werkten hun vrouwen achterlieten in Syrie en af en toe geld stuurden. Vreemd toch eigenlijk, dat we er hier nu ineens een probleem van maken dat ze ietsje moeten wachten op gezinshereniging omdat wij in Nederland niet voor huisvesting kunnen zorgen, maar ze wel jarenlang in Turkije zonder vrouw en familie WILDEN leven! Heel anders dan de eerste golven met Oekrainers en Zigeuners (veelal uit Moldavie) begin dit jaar, dat waren grotendeels vrouwen en kinderen en maar weinig mannen. Ook de intensie van de mensen is anders, de Syriers willen niet terug, groot deel Oekrainers wil wel terug.

IMG_20221006_125151.jpgBezoek steeds weer de migranten Hotspots, ook tijdens corona heb ik o.a Lesbos, Lampedusa en Bihac bezocht, moet constateren dat er in geen enkel EU land werkelijk iets tegen de mensensmokkelaars in hun land onderneemt.

Deze keer bracht de reis me naar Praag, het Station en het Vrchlického sady (Park) zou een knooppunt van de smokkelroute zijn. Op het station in Dresden waar de treinreis begon, werd me door het enorme aantal aanwezige Bundespolizei al duidelijk dat er sinds de zomer iets was veranderd. Toen ik in juni vanuit Transnistrie via Praag naar Duitsland reisde verbaasde ik me namelijk enorm over de NIET aanwezige grenscontrolle, terwijl die er wel was aan de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. Ca tien agenten stapten in de trein en reden mee tot grensplaatsje Bad Schandau, op dit traject richting Tsjechië vinden geen controlles plaats maar gebruiken de agenten om na overdragen migranten aan plaatselijke overheid weer terug te keren en iets later opnieuw trein vanuit Tsjechië te controleren.IMG_20221006_124340.jpg

Na nog bijna twee uur treinreis kwamen we aan in Praag, daar zag ik op het perron al het clientele wachten waarvoor ik kwam. Wie een beetje ervaring met deze mensen heeft, plukt ze er bijna altijd zo tussenuit. Voor het station is het Vrchlického Park, ook daar zag ik toen ik het station verliet richting hotel op de bankjes vele migranten op doorreis zitten die je duidelijk kon onderscheiden van de zwervers die er ook zaten.

IMG_20221006_124742.jpgNa Hotel check-in, beetje opfrissen en wat eten, besloot ik weer naar stationsgebied te gaan. Zittend op een bankje werd me snel duidelijk dat het om een veertigtal migranten ging die wachten tot hun trein zou vertrekken, ook snel zichtbaar wie de leiding/aanspreekpartner was voor de vertrekkende. Deze persoon was het ook die bij een monument in het park regelmatig beter geklede migranten trof, die hem neem ik aan de informatie doorgaven wie er wanneer op reis ging. Want daarna werd er druk onder elkaar gesproken etc. Maar zoals bij alle andere hotspots die ik bezocht, heeft ook Tsjechië blijkbaar geen interesse mensensmokkel UIT hun land te stoppen. Ik zag overdag geen politie of security die hier oog voor had, terwijl in mijn ogen toch het droogleggen van dit soort routes makkelijk en ook nodig is om migratie te beperken/stoppen. Tuurlijk blijft het kat en muis spel en zullen ze nieuwe routes zoeken, maar als pakkans voor bereiken einddoel groot is maak je de smokkelprijzen kapot en schrikt het onder de migranten af die absoluut niet in de nieuwe EU landen of in Servie willen blijven steken. IMG_20221006_123559.jpg

De meeste migranten die hier lopen komen uit Syrie en een enkeling uit Irak en Afghanistan, ze zijn via Turkije, Bulgarije, Servie en Slowakije naar Tsjechië gekomen. Om de instroom te beperken hebben de Tsjechen de grensbewaking met Slowakije wel opgeschaald, maar schuiven het probleem doorreizenden volledig op bordje Duitsland. Op perron 7 vertrekken bijna alle treinen naar Berlijn via Dresden, zag daar steeds tussen de 8 en 12 van deze mannen instappen. Een vriend hoorde begin van de week van een Duitse agent, dat dit aantal tot een goede week geleden rond de 30 a 40 per trein lag. De controlle door de Duitsers schrikt dus blijkbaar toch een deel af, probeert via een andere route naar plaats van bestemming te komen. Dagelijks komen er nu rond de 100 aan in Dresden.

We horen deze migranten tijdens hun doorreis overigens niet klagen over de kou, regen of ongedierte als ze vrijwillig slapen in parken of op stations, meestal weigeren ze zelfs hulp, al helemaal indien ze zich daarvoor moeten registreren, eisen stellen doen ze eerst als ze in hun land van bestemming aangekomen zijn. Aangekomen in Ter apel is het buiten slapen en de regen ineens wel een probleem, ondanks dat ze dan nog met voedsel worden verzorgd, de weken en soms maanden dat ze onderweg waren hoorden we ze niet. Blijkbaar heeft vooral het ongewenste beeld bij het station voor de toeristen die veel geld in laatje van Praag brengen, en de altijd zeurende #asielindustrie ervoor gezorgd dat sinds goede week de migranten snachts in een bus achter het station kunnen overnachten. Tot die tijd sliepen ze in het park, voor de deur station en op de banken, en deden hun behoeftes ook in het Park.

In het begin van de avond kwamen de “hulpverleners” (#asielindustrie) en gingen met de migranten in gesprek over waar ze de nacht konden doorbrengen, na enige aarzeling namen de meeste het aanbod aan. Je zag snachts nog maar een enkeling in het Park slapen of rondlopen, rest kwam samen met nieuw aangekomen smorgens weer naar het park waar spel van voor af aan weer begon. IMG_20221006_132653.jpg

De migranten die we hier zien hebben meestal keuze 1 genomen uit de “refugee” reisbrochure  om naar de EU te komen, oftewel de goedkoopste optie en langstdurende vanuit Turkije voor rond 5 a 6000 Euro. En terwijl keuze 1 goedkoop maar soms wel een maand duurt eer je op plek van bestemming bent, kan je met keuze 2 of 3 voor rond 8 tot 10000 Euro er binnen 1 a 2 weken zijn en ook veel comfortabeler.  Dan moet je bijna niets lopen maar komt via een vrachtwagen of door valse papieren met vliegtuig de EU in. Deze laatste groep heb ik ook al vaak op vliegvelden gezien, dan wel vaak in nieuwe kleding gestoken en verward, dus niet zo onverzorgd als hier op het station zoeken ze welke gate die van hun is, want ook dat zag ik hier op station, ze hebben een ticket gekregen met informatie Berlijn, maar meeste kunnen niet lezen en schrijven en vragen dus tig keren rond of ze op juiste perron zijn, en bij elke trein die aankomt of dat die naar Berlijn is. Over gekwalificeerde vakkrachten gesproken!

Ook ik werd continu op Perron gevraagd, in de korte video ziet men de beelden hoe er eentje bijna recht in mijn armen loopt. Het is de persoon met gele plastic tasje hier op de foto, hou dat tasje in gedachten ook bij bekijken video. Hij sprak maar 1 of 2 woorden Engels, ging ervanuit dat ik zijn Taal wel moest begrijpen, en toen ik met hem via een vertaal app wilde communiceren, werd heel duidelijk dat hij niet kon lezen. Op een gegeven moment liep hij ineens over het spoor, ging aan andere kant zijn behoefte doen terwijl in stationsgebouw er overal toiletten zijn. IMG_20221006_125807.jpg Ik heb persoonlijk niets tegen de mensen, ga onderweg altijd netjes met ze om en behandel ze met respect, ze maken alleen maar gebruik van het absurde Overheids/EU beleid, die moeten we daarop aanspreken. niet migranten. 

Terug was het gezellig in de trein met groep Celtic fans die naar Leipzig moesten, een coupe verderop zat mijn “nieuwe vriend uit Syrie” met 5 andere migranten. Na goed 2 uur treinreis kwamen we in Bad Schondau aan, waar 10 Bundespolizisten in de trein stapten. Toen ze weken geleden begonnen en alleen het clientèle waarvoor ze de controlle deden controleerden, kregen ze van de deugers het verwijt dat ze aan Etnisch profileren waren. Nu werd dus elke treinpassagier lastiggevallen met paspoort controlle, terwijl ik al bij het instappen wist dat er 6 uitgehaald zouden worden. Dit onnodig deugen kost extra personeel inzet, en nog meer belastinggeld wat we aan zoveel andere zaken veel beter zouden kunnen besteden. Maar zouden we werkelijk de mensensmokkel willen oplossen, moeten de wegen die naar Ter Apel etc leiden, stap voor stap worden drooggelegd, het is vrij makkelijk, alleen de WIL ontbreekt zie ik keer op keer. 

Dan mag je ook gerust de vraag stellen, of het een geplande #Omvolking is! 

Want we spreken graag over veilige landers en als we het hebben over Syriers over oorlogsvluchtelingen, maar ben je een oorlogsvluchteling als je al 5 jaar of langer in Turkije geleefd en gewoont hebt? Of ben je dan gewoon een economische migrant, die naar Nederland komt omdat het hier sociaal en economisch beter is. Interessant zou zijn als de IND ons dus cijfers zou geven over hoeveel procent van de Syriers die nu in de AZC’s zitten en plekken bezetten, al jarenlang in Turkije of ander veilig land gewoont heeft! Want die horen gewoon tot de groep veilige landers, hebben hier eigenlijk niets te zoeken!

Edwin - 08:57:48 | Een opmerking toevoegen

 

             X, formerly Twitter

 
E-Mail