Laatste Nieuws :

Meest recente 5 inzendingen

  • De Oriënt-Express tussen Suhl en Erfurt, een treinreis met angst?
  • Op Lampedusa heeft geen omvolking plaatsgevonden!
  • Met liefde een boek vol haat verbrand.
  • Wie heeft belang bij vooraf demonstratie openbaar maken?
  • Op bezoek in die andere Spaanse enclave "Melilla"

2022-06-07

Reizen door landen zonder Massa-migratie en Islamisering, EEN GENOT!

Op deze reis door oude Oostblok landen, maar ook op eerdere reizen door soortgelijke Landen merk je toch hoe nadelig massa-immigratie en islamisering voor een Land zijn. Vrouwen die nog gewoon als vrouw gekleed over straat durven, zonder bang te moeten zijn lastig gevallen te worden. Een straatbeeld zonder kopvodden en wandelende vuilniszakken, zonder Haatpaleizen die regelmatig het gejank door de wijk via luidsprekers verspreiden, zonder groepjes hangjongeren die anderen lopen te provoceren, oftewel zoals het ook tot de jaren 70 in Nederland was. IMG_20220607_153255.jpgDeugers roepen dan natuurlijk gelijk, blijf lekker daar wanneer het je in Nederland niet bevalt, diezelfde deugers die bij klachten van allochtonen op de barricaden gaan en veranderingen eisen dat ze het wel naar hun zin in Nederland krijgen. Maar we laten ons toch niet door een Volk dat 1400 jaar achterloopt qua beschaving, cultuur en vrijheid van meningsuiting verdrijven uit ONS eigen land, tijd dat we de aanhangers van de Profeet die seks had met een minderjarige duidelijk maken dat voor deze fascistische ideologie geen plaats is in ONS land.

Met Jelena een vrouw van midden 20 die in Brussel had gewoond en paar woordjes Nederlands sprak, kwam dit thema ook tersprake. Haar ouders besloten ca 8 jaar geleden weer naar Transnistrie terug te keren, een beslissing waar ze enorm blij mee was. Als blond meisje zagen deze wilde dieren je aan als een makkelijke prooi, moest ze bepaalde buurten mijden, en s’Avonds in het donker alleen over straat durfde ze al helemaal niet meer. Ze voelt zich sinds ze hier woont enorm vrij, kan weer van haar leven genieten. Ze staat overigens vol achter de acties van Poetin in de Oekraine, ziet de EU en Navo ook als aggressor rond conflict tussen Moldavie en Transnistrie. Door Landen als de Oekraine en Moldavie Handelsrelaties en een Lidmaatschap EU te beloven, een Lidmaatschap dat de machthebbers zien als een soort goudschat, chanteer je deze Landen die dan alles doen om aan die goudschat te geraken en zet hun relatie met Rusland onder druk. Ze gelooft overigens niet dat vanuit Transnistrie de russen de Oekraine gaan binnenvallen, het aanwezige aantal russen in het land is maar minimaal en nodig ter bescherming van de regio hier. IMG_20220607_153203.jpgAls ik haar dan zeg dat Overheden waarschuwen Transnistrie niet te bezoeken want gevaarlijk, moet ze lachen en vraagt wat het advies voor Brussel en Amsterdam is want je daar toch veel meer gevaar loopt slachtoffer van verkrachting, overval of ander geweld te worden. Ik kon niet anders dan haar gelijk geven, dat ik me in een land zonder islamieten ook veiliger en meer op mijn gemak voel. Haar vriend die geen woord Engels sprak maakte duidelijk dat ze moesten gaan, bij het afscheid wenste ze me nog een mooie tijd in haar land.

Jelena was weer een mooi voorbeeld van hoe vriendelijk de mensen daar zijn, was het zeker niet met alles wat ze zei eens, maar in grote lijnen had ze volgens mij wel degelijk gelijk.IMG_20220607_153129.jpg

Ik liep naar een straat achter de hoofdstraat, daar zou de The Christmas Cathedral staan. Ondanks dat ik niet gelovig ben, vind ik de Orthodoxe kerken in deze landen wel erg mooi en zijn voor meeste mensen van zeer groot belang. Ik had geluk met de blauwe hemel, het was net een plaatje deze gouden koepels met die witte muren. Ik hoorde aan de andere kant van de straat het gezang in de Kerk, indrukwekkend en passend in dit Land.
Moskeeën vinden ze en daar geef ik ze groot gelijk in niet passend, volgens meerdere mensen aan wie ik het gevraagt heb is er geen enkele officiële moskee in Transnistrie te vinden…..zo heurt het wanneer je als Land niets met fascisme te maken wilt hebben!!

In een koffie barretje kwam ik in gesprek met een groepje jongeren, spraken behoorlijk goed Engels. In tegenstelling tot wat ik in de #MSM hoor, staan deze jongeren vol achter het ingrijpen van Rusland en zijn trots een Russisch paspoort te bezitten. Als ik dan met argument kom, maar hier heb je toch geen Vrijheid van Meningsuiting en kan je je niet vrij bewegen, kijken ze me aan over wat ik het heb. IMG_20220607_153043.jpgEén van de jongens begint dat ze wel degelijk vrij zijn zich te bewegen, mogen land verlaten wanneer ze willen, en hij voelt zich totaal niet beperkt in zijn uitlatingen, de andere jongens knikken instemmend met wat hij zegt. Als ik dan zeg dat ik een adres bij de grens moest achterlaten waar ik verblijf bij binnenkomst, reageert een andere jongen dat dit bij hun niet anders is als ze landen in Europa bezoeken en geen Moldovisch paspoort bezitten. Daar heeft hij natuurlijk gelijk, en dat visum aanvragen duurt langer dan die 2 minuten bij de grens die ik benodigde om Transnistrie te betreden. Van de sancties merkten ze vrij weinig in Tiraspol, hooguit dat ik nu een van de weinige toeristen was die dit land bezocht.
Na kopje leeggedronken te hebben, ging ik via de Leninstraat waar een leuke markt is, terug naar mijn hotel, voor een hoognodige frisse douche bij deze enorme hitte.

Morgen meer ….

Klik hier als je me wilt steunen

Edwin - 15:20:12 | Een opmerking toevoegen

 

             X, formerly Twitter

 
E-Mail