Laatste Nieuws :

Meest recente 5 inzendingen

  • De Oriënt-Express tussen Suhl en Erfurt, een treinreis met angst?
  • Op Lampedusa heeft geen omvolking plaatsgevonden!
  • Met liefde een boek vol haat verbrand.
  • Wie heeft belang bij vooraf demonstratie openbaar maken?
  • Op bezoek in die andere Spaanse enclave "Melilla"

2024-05-07

Wie heeft belang bij vooraf demonstratie openbaar maken?

Verbaasd over nieuwe koranverbranding? Dan ken je Pegida niet!

Al rond de uitspraak in maart over het gebiedsverbod van 6 maanden was er contact met de gemeente Arnhem en lieten we weten geen genoegen te nemen met het verbod op de demonstratie. Blijkbaar hadden de klachten over het slechte contact in de rechtzaal, de gemeente tot nadenken gebracht. Een week voor het aflopen van mijn gebiedsverbod werd er in een telefoongesprek met twee gemeentemedewerkers een afspraak op het gemeentehuis gemaakt voor 11 april, waar een gesprek zou plaatsvinden om te kijken welke mogelijkheden er waren. Dit gesprek werd op 8 april per mail vanuit de gemeente afgezegd. In die mail stond ook dat we eerst een demonstratie moesten aanmelden en dat er dan opnieuw contact zou zijn. Nog diezelfde dag werd een demonstratie aangemeld voor 11 mei, hoewel we liever, zoals met gemeentes als Amsterdam, Utrecht, en Leiden, in kleine kring afspraken hadden gemaakt en geen slapende honden hadden wakker gemaakt. Na de eerste twee pogingen weet iedereen wel wat er gebeurt als de plannen openbaar worden, je vraagt je af in wiens belang dat is? Niet in dat van ons of in het belang van het demonstratierecht, dat zal een ieder duidelijk zijn.

In het eerste telefoongesprek na de aanmelding heb ik namens Pegida alsnog het “aanbod” gedaan om de demonstratie zonder openbaarmaking vooraf op een geheime locatie en tijdstip te laten plaatsvinden. Op die manier zouden we grote politie-inzet kunnen voorkomen, evenals terreur en geweldsdreigingen die mogelijk opnieuw het demonstratierecht zouden ondermijnen. Maar de vraag hoe ze na de demonstratie het moesten uitleggen aan o.a de moslimgemeenschap, iets wat totaal niet relevant is, was blijkbaar een onoverbrugbare hindernis. De gemeente en ook de politie lieten in volgende gesprekken weten geen garantie te kunnen geven dat er geen informatie zou doorsijpelen. Eind april of begin mei zou er opnieuw contact zijn na terugkoppeling van de burgemeester. Op 1 mei ontving ik een mail waarin werd meegedeeld dat er nog geen nieuwe ontwikkelingen waren en dat er begin van de nieuwe week contact zou worden opgenomen. Dinsdag 07.05 kwam het telefoontje met de verwachte boodschap dat we toestemming kregen op basis van de huidige omstandigheden om op 11 mei onder de Nelson Mandelabrug de koran te mogen verbranden. Tegelijkertijd werd meegedeeld dat er een raadsbrief zou komen en dat er actief contact zou worden opgenomen met bepaalde organisaties om te zorgen dat het rustig zou blijven. We weten wat dit de vorige keer opleverde, daarom nogmaals, in wiens belang is het openbaar maken van de demonstratie?

Het zal een ieder duidelijk zijn, Pegida heeft er geen belang bij!

Screenshot Gelderlander 07.05.2024

IMG_7004.jpeg
De hele samenloop rond deze demonstratie maar ook met andere gemeenten, laat zien dat de politie in Arnhem met haar veronderstelling dat wij wanordelijkheden wilden uitlokken, gewoon uit haar nek lult, zich voor een politiek karretje laat spannen. Het is Pegida die constant bij alle demonstraties bereid was om naar mogelijkheden te kijken om wanordelijkheden te vermijden, maar zich niet door moslimgeweld haar demonstratierecht laat nemen en de mond snoeren. Het lijkt er meer op dat de Driehoek die dus weigerde in stilte de demonstratie te laten doorgaan, deze wanordelijkheden/terreurdreiging wilde gebruiken voor de politieke lobby voor een koranverbrandingsverbod.

En hier nog een reactie onder een bericht van de Gelderlander, die duidelijk maakt dat niet 4c5d5e48-e309-4b4b-88d0-37ba1f0aaf78.jpeg“die ene man die een koran wil verbranden, maar de terreurdreiging het probleem is” en ook media die de echte problemen wil verdoezelen!

_image.png

Edwin - 21:07:25 | 2 opmerkingen

 

             X, formerly Twitter

 
E-Mail