Laatste Nieuws :

Meest recente 5 inzendingen

  • Met liefde een boek vol haat verbrand.
  • Wie heeft belang bij vooraf demonstratie openbaar maken?
  • Op bezoek in die andere Spaanse enclave "Melilla"
  • Wanneer een ideologie dienen, belangrijker is dan de rechtsstaat!
  • Een gebiedsverbod om mond te snoeren, past niet in een democratie!

2024-03-31

Een gebiedsverbod om mond te snoeren, past niet in een democratie!

Wil je ons helpen!!

Wij zijn natuurlijk tevreden dat Marcouch bot vangt in de rechtzaal en de voorzieningenrechter het gebiedsverbod terugbrengt van 6 maanden naar 3 weken. Na het vonnis te hebben doorgelezen, zijn wij van mening dat het hele verbod van tafel had moeten worden geveegd. Daarom zijn wij met bezwaar bij de gemeente een bodemprocedure gestart en daarbij kunnen we uw hulp gebruiken.

Een gebiedsverbod zoals in dit geval uitgesproken door een ongekozen burgemeester met een islamitische achtergrond, bij een demonstratie die hem zelf persoonlijk betreft, vinden wij een enorm gevaar voor de vrijheid van meningsuiting. Het moet niet kunnen dat demonstranten met welke ideologische Ideeën dan ook, zonder strafbare feiten te hebben begaan, een gebiedsverbod door een burgemeester uitgesproken krijgen, omdat tegenstanders met geweld of terreur dreigen.GJ3ZyW1WIAAXQsm.jpeg

Ik, Edwin Wagensveld, als woordvoerder, heb tot nu toe de verdediging gevoerd in alle rechtszaken. Bij een bodemprocedure vinden we dat we een jurist nodig hebben. Dat zal niet gratis zijn, daarom vragen wij uw hulp. Tot nu toe zijn de gemaakte kosten deels met hulp van trouwe ondersteuners betaald, maar grotendeels door ons team zelf. Deze keer zal dat niet toereikend zijn als we succesvol willen zijn.

Het gaat hier niet om mij, het gaat om de vrijheid van meningsuiting voor ons allen, ongeacht kleur, religie of politieke gezindheid. Demonstreren is een grondrecht dat niet afhankelijk mag zijn van de politieke of religieuze achtergrond van de burgemeester. Wat we de laatste week in Arnhem hebben gezien, moet een waarschuwing zijn voor ons allen. Dit mag niet nog eens gebeuren, dat iemand een gebiedsverbod krijgt om daarmee zijn onwelgevallige mening de mond te snoeren.

Wij vragen u daarom deze keer om hulp, zodat we onze strijd niet alleen op straat kunnen voortzetten, maar ook deze bodemprocedure succesvol kunnen afsluiten, na het eerste succes bij de voorzieningenrechter.

Wil je ons helpen;

Edwin Wagensveld
IBAN: BE44974122824645
BIC: PESOBEB1
Vermerk : Bodemprocedure

Wij zijn u voor elke donatie, groot of klein, enorm dankbaar!

Edwin - 00:39:22 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Um automatisierten Spam zu reduzieren, ist diese Funktion mit einem Captcha geschützt.

Dazu müssen Inhalte des Drittanbieters Google geladen und Cookies gespeichert werden.


 

             X, formerly Twitter

 
E-Mail